Search

Förändringar i innehav v 16

Den här veckan fyllde vi på i Holmen och Paradox Interactive.


Denna månad reviderar vi även andelstal för våra innehav i Framtidsportföljen och reviderar utvecklingen för Spekulationsportföljen.


Tidigare har vi skrivit om att vi har fokuserat våra investeringar mot stabila stora bolag vilket ledde till att Framtidsportföljen inte alls hängde med i börsens uppgång i början av året. Därmed har vi tagit in nya innehav i portföljen som vi sakta men säkert ökar positionerna i. Alla dessa innehav har presterat bra, men har av naturliga anledningar inte hunnit göra något större avtryck i portföljen. Dock har våra största innehav (AstraZeneca, SBB, Tele2 och Axfood) ryckt upp sig rejält senaste tiden och vi har nästan kommit ikapp indexutvecklingen. För tillfället är Framtidsportföljen upp 17,85% i år ställt mot OMSX30 19,53% och OMX SPI 18,28%. Därmed ligger vår portfölj endast någon procentenhet efter de stora indexen medan läget var betydligt värre i februari då vår portfölj presterade nästan hälften mot dessa index. Ytterligare en påminnelse om att ta det lugnt och investera långsiktigt.

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Fram till början av 70-talet fanns det något som heter guldstandard (guldmyntfot). Dollarn i USA var kopplad till guldet och innebar att innehavare av dollar kunde gå till banken och lösa in sin dolla

Som vi skrivit i tidigare artikel har vi sålt inlösenaktier i Kinnevik och köpt aktier i Kinnevik. Vi har även sålt Paradox och ökat vårt innehav med samma belopp i Evolution Gaming. Däremot har vi va

Första gången jag hörde talas om kryptovalutor var år 2011, det var i samma veva som jag ville investera på börsen. Börsinvesteringar blev dock inte av på nåt år tack vare inkompetenta bankmänniskor.