Search

Förändringar i innehav v 17

Inför Evolution Gaming Groups kvartalsrapport för Q4 har vi sålt hela vårt innehav i aktien (mer om det går att läsa här). Sedan dess har vi fått stå och se på medan aktien stigit och stigit. Det är inte första gången som vi säljer Evolution och får stå vid sidlinjen och se den fortsätta stiga. Senast det hände var när pandemin startade och vi sålde aktien på 450 kr och den sedan gick upp till ca 650 kr. Någonstans där annonserade Evolution uppköp av NetEnt som ledde till ett ras där vi bestämde oss för att plocka upp aktien på ca 560-580 kr. Vi behöll aktien och fyllde på lite i omgångar för att till slut sälja hela innehavet på nästan 1000 kr. Aktien fortsatte dock upp trots att siffrorna såg ansträngda ut utifrån vår uppfattning/analys.


Tidigare i veckan släppte Evolution rapporten för Q1 2021 som visade på en fantastisk tillväxt och styrka. För Q4 2020 visade Evolution en omsättningstillväxt på ca 70% och en vinsttillväxt på ca 100%. Med tanke på att P/E-talet blev så högt så kändes 70% omsättningstillväxt lite för lågt för att motivera det. För Q1 2021 så lyckades Evolution öka omsättningstillväxten med hela 105% och EBITDA med 150%. Och trots att P/E-talet numera ligger på 95,6 så känns det ändå motiverat med tanke på den ännu mer extrema tillväxten än vad vi kunde se i Q4 2020. Dessutom lyckades Evolution höja sin marginal väldigt mycket från redan höga nivåer och slog egentligen analytikernas förväntningar på alla punkter.


Nu har vi köpt in oss igen med en mindre post som vi tänker öka successivt varje månad.

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Fram till början av 70-talet fanns det något som heter guldstandard (guldmyntfot). Dollarn i USA var kopplad till guldet och innebar att innehavare av dollar kunde gå till banken och lösa in sin dolla

Som vi skrivit i tidigare artikel har vi sålt inlösenaktier i Kinnevik och köpt aktier i Kinnevik. Vi har även sålt Paradox och ökat vårt innehav med samma belopp i Evolution Gaming. Däremot har vi va

Första gången jag hörde talas om kryptovalutor var år 2011, det var i samma veva som jag ville investera på börsen. Börsinvesteringar blev dock inte av på nåt år tack vare inkompetenta bankmänniskor.