Search

Förändringar i innehav v 2

Updated: Feb 21, 2021

Då vi haft så många innehav i vår Spekulationsportfölj så har vi gått igenom dessa för att koncentrera vårt kapital i portföljen. Vi avvecklar bolag som antingen inte presterar eller inte längre passar in i inriktningen vi har. Därmed har vi gjort följande förändringar i Spekulationsportföljen under v 2.


Vi har ökat vårt innehav i:

BrainCool

AcuCort

Climeon

ArcAroma

New Equity Venture Inte

Northern CapSek Ventures


Följande innehav har sålts:

FRISQ Holding

Sinch

Etrion


FRISQ Holding har fullständigt misslyckats med att leverera och försäljningen skedde med en förlust på ca 86%. De har ett intressant vårdkommunikationsverktyg men hittills har de inte visat några större framsteg. Det blir nog för svårt att slå sig in på marknaden när det finns jättar som t ex Cerner i samma bransch.

Sinch har haft en väldigt bra utveckling i vår portfölj och vi säljer med en vinst på nästan 162%. Anledningen till försäljningen är att bolagets börsvärde är väldigt högt och som vi känner inte kommer leverera den avkastning som vi kräver av vår Spekulationsportfölj. Dessutom kan vi inte se att Sinch växer så snabbt att det skulle motivera ett P/E-tal på 235.

Etrion såldes med en vinst på ca 80%. Innan årsskiftet annonserade de att de skulle leta efter köpare till sina tillgångar i Japan. Vid första anblick låter det väldigt spännande, vilket det säkert också är. Kruxet är dock att de enda tillgångarna som Etrion har är placerade i Japan. Efter den tilltänkta försäljningen kommer Etrion vara bara ett skalbolag. Trots att vi har haft en bra utveckling i Etrion och trots att Etrion är ett clean tech-bolag (vilket är en av de inriktningar vi har i portföljen) så har vi valt att avveckla innehavet och fylla på i övriga bolag i stället.


Framöver är tanken att främst öka våra positioner i investmentbolagen i Spekulationsportföljen.


Vi har även ökat vår position i SBB som ligger i Framtidsportföljen.

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Fram till början av 70-talet fanns det något som heter guldstandard (guldmyntfot). Dollarn i USA var kopplad till guldet och innebar att innehavare av dollar kunde gå till banken och lösa in sin dolla

Som vi skrivit i tidigare artikel har vi sålt inlösenaktier i Kinnevik och köpt aktier i Kinnevik. Vi har även sålt Paradox och ökat vårt innehav med samma belopp i Evolution Gaming. Däremot har vi va

Första gången jag hörde talas om kryptovalutor var år 2011, det var i samma veva som jag ville investera på börsen. Börsinvesteringar blev dock inte av på nåt år tack vare inkompetenta bankmänniskor.