Search

Förändringar i innehav v 20

Redan under den här veckan vet vi vad vi kommer göra under nästa vecka. Därför passar vi på att berätta det redan nu.


Som tidigare känt så kommer Kinnevik att dela ut sitt innehav i Zalando till sina aktieägare genom ett inlösenförfarande. Vi kommer att sälja inlösenaktier så fort det är möjligt då vi inte är intresserade att äga Zalando. Hela summan kommer sedan att användas till att öka vårt innehav i Kinnevik.


Under helgen v 19 läste vi en del intressanta saker kring Spiltan. Det är ett investmentbolag som har en hel del olika innehav, dock väldigt små poster i de flesta. Väldigt stor del av substansvärdet i Spiltan (kring 75%) består av Paradox Interactive som är en noterad spelutvecklare. Spiltans aktie handlas på Pepins som inte är en riktig börs och där handel sker kvartalsvis eller månadsvis. Under v 19 läste vi en nyhet att Spiltan ska notera sin aktie på en annan marknadsplats i ett samarbete mellan Pepins och NGM. Den kommer heta NGM PepMArket. Det samarbetet kommer leda till att Pepinsaktier kommer kunna innehas i ISK och handlas via vanliga banker. Handel på denna marknadsplats kommer ske en gång i veckan och enligt artikeln vi läste kommer handeln starta under hösten. Vi har redan ett innehav i Paradox, men tycker att Spiltans övriga innehav också låter spännande. Vid köp av Spiltans aktie kommer man i stort sett äga Paradox i alla fall. Därför säljer vi våra aktier i Paradox under v 20 och samma summa ska investeras i Spiltan nästa gång den aktien handlas på Pepins. Summan som kommer in vid försäljninge av Paradox kommer användas till att köpa fler aktier i Evolution Gaming.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Fram till början av 70-talet fanns det något som heter guldstandard (guldmyntfot). Dollarn i USA var kopplad till guldet och innebar att innehavare av dollar kunde gå till banken och lösa in sin dolla

Som vi skrivit i tidigare artikel har vi sålt inlösenaktier i Kinnevik och köpt aktier i Kinnevik. Vi har även sålt Paradox och ökat vårt innehav med samma belopp i Evolution Gaming. Däremot har vi va

Första gången jag hörde talas om kryptovalutor var år 2011, det var i samma veva som jag ville investera på börsen. Börsinvesteringar blev dock inte av på nåt år tack vare inkompetenta bankmänniskor.