Search

Förändringar i innehav v 3

Vi har fortsatt att koncentrera vårt ägande i Spekulationsportföljen. Under v 3 har vi sålt: Fortnox

Heliospectra


Fortnox såldes då bolaget har en otroligt hög värdering samt börsvärde och där ser vi den framtida potentialen som relativt begränsad jämfört med våra övriga innehav. Avkastningen för Fortnox blev nästan 120%.


Sorgebarnet Heliospectra såldes för att bolaget gång på gång misslyckats med att leverera. Då pratar vi inte ens vinst utan det är till och med försäljningen som aldrig lyfter. Förlusten blev ca 55%.


Vi har köpt

Adverty


Under samma vecka har vi fyllt på vårt innehav i Adverty då vi känner att bolaget går en spännande tid till mötes och har en väldigt spännande produkt.


Det har även skett förändringar i Framtidsportföljen där vi till slut äntligen lyckades fylla på vårt innehav i VEF Ltd (Vostok Emerging Finance). Pandemin har satt stora krav på digitalisering i många områden och inte minst i finanssektorn och då bolaget investerar i fintech så ser vi en stor utvecklingspotential på sikt.

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Fram till början av 70-talet fanns det något som heter guldstandard (guldmyntfot). Dollarn i USA var kopplad till guldet och innebar att innehavare av dollar kunde gå till banken och lösa in sin dolla

Som vi skrivit i tidigare artikel har vi sålt inlösenaktier i Kinnevik och köpt aktier i Kinnevik. Vi har även sålt Paradox och ökat vårt innehav med samma belopp i Evolution Gaming. Däremot har vi va

Första gången jag hörde talas om kryptovalutor var år 2011, det var i samma veva som jag ville investera på börsen. Börsinvesteringar blev dock inte av på nåt år tack vare inkompetenta bankmänniskor.