Search

Förändringar i innehav v 8

Hittills under 2021 har börsen presterat väldigt bra, drivet främst av bolag som fick extremt mycket stryk pga pandemin 2020. Tyvärr har vi inte den typen av bolag i vår portfölj, dvs mestadels industribolag. Vår portfölj består till största delen av få defensiva innehav som tyvärr inte haft någon vidare utveckling hittills under 2021. Våra fyra innehav (AstraZeneca, Axfood, SBB och Tele2) står för ca 60% av vårt totala kapital. Utvecklingen i dessa bolag blir därmed avgörande för totala utvecklingen i våra portföljer. Hittills i år har dessa bolag tyvärr inte presterat särskilt väl och vi känner att det är på sin plats att diversifiera portföljen och följa den gamla beprövade metoden att ha 8-12 innehav i sin portfölj. Vi har valt att nöja oss med 10 innehav, vilka blir våra huvudsakliga innehav där majoriteten av kapitalet ska placeras.


Bolagen som inhandlades var

Essity köptes för den stabila utdelningen.

FerroNordic köptes då deras tillväxt är ganska hög samtidigt som bolaget är lågt värderat.

Intrum köptes in för att återigen få exponering mot finansmarknaden. De har en låg värdering samtidigt som vi kunde köpa dem billigare nu än vad vi sålde dem för innan pandemin bröt ut. Dessutom klarade Intrum att betala ut sin utdelning under 2020 trots pandemin och trots att utdelningen var höjd jämfört med 2019. Utdelningen höjdes dessutom i år också.

Holmen köptes in då vi ville ha exponering mot råvaror och med tanke på miljöaspekten så är det nog rätt att satsa på ett bolag som är med i träindustrin.

Hexagon köptes in pga den fina tillväxten genom alla år.

Paradox Interactive rapporterade under veckan och visade en rapport som inte alls föll marknaden i smaken, vilket ledde till enorma ras för aktiekursen. Tidigare har vi ansett att Paradox var väldigt högt värderade, men efter dessa stora ras har värderingen kommit ner en bit och vi upplever att det kan vara värt att ge aktien en chans.


Ovanstående bolag är det tänkt att investera i varje månad och dessa bolag ska utgöra investeringsbasen under flera år framöver tills vi byggt klart våra positioner.


I Framtidsportföljen ingår vissa innehav som är inhandlade genom CSN-lån. Nu fanns det en del pengar över som tillhör "CSN-potten" och dessa investerades under veckan i:

Firefly då de är ett mindre bolag med potentiellt bra tillväxtutsikter.

4 views0 comments

Recent Posts

See All

Fram till början av 70-talet fanns det något som heter guldstandard (guldmyntfot). Dollarn i USA var kopplad till guldet och innebar att innehavare av dollar kunde gå till banken och lösa in sin dolla

Som vi skrivit i tidigare artikel har vi sålt inlösenaktier i Kinnevik och köpt aktier i Kinnevik. Vi har även sålt Paradox och ökat vårt innehav med samma belopp i Evolution Gaming. Däremot har vi va

Första gången jag hörde talas om kryptovalutor var år 2011, det var i samma veva som jag ville investera på börsen. Börsinvesteringar blev dock inte av på nåt år tack vare inkompetenta bankmänniskor.