Search

Förändringar i innehav vecka 43

Updated: Feb 21, 2021

Creades

De första aktierna i Creades köptes in 15 januari 2018 och försäljningen skedde 12 oktober 2020. Under tiden har aktier i Creades både köpts och sålts i mindre poster i omgångar.


Från 7 oktober till 12 oktober gjorde aktien ett plötsligt hopp från 837 kr per aktie till 991 kr per aktie. Creades har gått väldigt svagt under vårens pandemi och tyvärr vågade jag inte fylla på innehavet mer då läget var så pass osäkert samtidigt som Creades har handlats med substanspremie. När största paniken relaterad till pandemin har lagt sig under senvåren 2020 så vände hela börsen uppåt igen och väldigt många aktier nådde nivåer som inte varit sedda ens innan pandemin bröt ut. Creades har gått starkt hela perioden efter vändningen och nådde väldigt höga nivåer vilket ledde till att substanspremien ökade ännu mer. Redan när aktien låg på över 750 kr så kändes det som att det inte var riktigt motiverat och jag började fundera på om innehavet skulle finnas kvar i portföljen eller avvecklas.

När aktiepriset plötsligt hoppade upp på nivåer strax under 1000 kr så kände jag att det var nog, då premien (om jag minns korrekt) låg på ca 80%.


Sammanfattningsvis ägdes Creadesaktien i 21 månader, den totala avkastningen låg på 147,79% inkl utdelningar och CAGR på 67,95%.


Starbreeze

Under en period har många tech-bolag gått bra på börsen och kanske främst gamingaktier som fokuserar på spel till datorer och spelkonsoler. Sådana bolag är exempelvis Stillfront och Embracer. Vi kände att vi behöver ta in nåt gamingbolag till vår spekulationsportfölj. Eftersom det är spekulationsportfölj är det kanske inte bäst att investera i aktier som gått lysande senaste tiden (det betyder inte nödvändigtvis att de kommer gå ner, men uppsidan lär vara begränsad). Valet föll i vårt fall på utbombade Starbreeze. Tyvärr gick aktien ner ännu mer efter att vi köpt den.

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Fram till början av 70-talet fanns det något som heter guldstandard (guldmyntfot). Dollarn i USA var kopplad till guldet och innebar att innehavare av dollar kunde gå till banken och lösa in sin dolla

Som vi skrivit i tidigare artikel har vi sålt inlösenaktier i Kinnevik och köpt aktier i Kinnevik. Vi har även sålt Paradox och ökat vårt innehav med samma belopp i Evolution Gaming. Däremot har vi va

Första gången jag hörde talas om kryptovalutor var år 2011, det var i samma veva som jag ville investera på börsen. Börsinvesteringar blev dock inte av på nåt år tack vare inkompetenta bankmänniskor.