Search

Förändringar i innehav vecka 45

Updated: Feb 21, 2021

Novotek

De första aktierna i Novotek köptes in 23 oktober 2017 och försäljningen skedde 3 november 2020. Under tiden har aktier i Novotek både köpts och sålts i mindre poster i omgångar.


Novotek köptes in efter en artikel i nån av de svenska finanstidningarna eftersom Novotek framstod som ett billigt bolag inom IT med väldigt lågt börsvärde och lågt P/E-tal samtidigt som bolaget lämnade höga utdelningar. Detta är ett IT-bolag inom industri och åkte därmed rätt ner i källaren under vårens pandemipanik. Aktien återhämtade sig ganska snabbt under sommaren och när det började bli prat om en andra våg av corona så kändes det inte längre bekvämt att äga en aktie som är förknippad med industri. Dessutom ställde Novotek in sin utdelning trots att de sitter på en stor kassa och då utdelningar är väldigt viktigt för en investerare just i kristider så känner man sig sviken som investerare. Därmed avvecklades innehavet och pengarna från försäljningen får jobba på annat håll.


Sammanfattningsvis ägdes Novotekaktien i 36 månader, den totala avkastningen låg på 26,65% inkl utdelningar och CAGR på 8,19%.

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Fram till början av 70-talet fanns det något som heter guldstandard (guldmyntfot). Dollarn i USA var kopplad till guldet och innebar att innehavare av dollar kunde gå till banken och lösa in sin dolla

Som vi skrivit i tidigare artikel har vi sålt inlösenaktier i Kinnevik och köpt aktier i Kinnevik. Vi har även sålt Paradox och ökat vårt innehav med samma belopp i Evolution Gaming. Däremot har vi va

Första gången jag hörde talas om kryptovalutor var år 2011, det var i samma veva som jag ville investera på börsen. Börsinvesteringar blev dock inte av på nåt år tack vare inkompetenta bankmänniskor.