Search

Förändringar i innehav vecka 47

Updated: Feb 21, 2021

Azelio, Swedish Stirling och Metacon

Eftersom vår profil i Spekulationsportföljen går ut på att huvudsakligen investera i bolag som jobbar med miljö så har vi den här veckan köpt aktier i tre bolag som profilerar sig inom denna nisch. Ingen av dem går med vinst än, men det kallas ju spekulation av en anledning.

Azelio är ett solenergibolag som har tagit fram egen teknik för termisk energilagring.

Swedish Stirling omvandlar värmeenergi till elektricitet med stirlingteknologi. Googla sterling engines - de är rätt intressanta.

Metacon utvecklar energisystem för att producera vätgas, el och värme.


QuickBit

Det hetaste området för tillfället verkar vara gaming, grön energi och krypto. När det gäller kryptovalutor så har vi inga företag som vad vi vet är förknippade med det. Under veckan stötte vi på ett företag som heter QuickBit som vill få folk att använda kryptovaluta i vardagen. De riktar sig till e-handlare som ska kunna ta betalt med kryptovaluta utöver de vanliga kort- och fakturaalternativen.

Bolaget gör vinst och har ganska låg värdering och även börsvärde. Bolaget är även i färd med att lansera en app och även ett betalkort för handel och betalning med kryptovaluta. Det känns spännande och verkar passa perfekt i vår spekulationsportfölj. Därmed blev det ett köp.

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Fram till början av 70-talet fanns det något som heter guldstandard (guldmyntfot). Dollarn i USA var kopplad till guldet och innebar att innehavare av dollar kunde gå till banken och lösa in sin dolla

Som vi skrivit i tidigare artikel har vi sålt inlösenaktier i Kinnevik och köpt aktier i Kinnevik. Vi har även sålt Paradox och ökat vårt innehav med samma belopp i Evolution Gaming. Däremot har vi va

Första gången jag hörde talas om kryptovalutor var år 2011, det var i samma veva som jag ville investera på börsen. Börsinvesteringar blev dock inte av på nåt år tack vare inkompetenta bankmänniskor.